Станом на 24 листопада у медичних закладах Донецької області проходять стаціонарне лікування майже 600 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

«Сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває 598 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19», - сказав він.

За словами Олександра Педенка, завантаженість ліжкового фонду протягом доби коливається від 50 до 59% від кількості ліжок, які виділені у тому чи іншому закладі для лікування хворих на COVID-19.

Він також уточнив, скільки ліжок в обласних лікарнях наразі забезпечені киснем.

«Щодо обласних лікарень, то Костянтинівська інфекційна лікарня: з 70 ліжок, які виділені під COVID-19, киснем забезпечені 63 ліжка; Мирноградська лікарня: з 75 ліжок забезпечено 31 ліжко; обласний перинатальний центр у місті Краматорськ - всі 10 виділених ліжок забезпечені подачею кисню; Маріупольський перинатальний центр – з 20 ліжок, які виділені під лікування хворих на COVID-19, вісім ліжок забезпечені киснем», - зазначив Олександр Педенко.

dn.gov.ua