У Донецькій області розпочато виплату житлових субсидій та пільг у грошовій готівковій формі за січень 2021 року.

Потреба в коштах на виплату житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого побутового палива і скрапленого газу в грошовій готівковій формі за січень 2021 року склала 293,9 млн грн.

Кількість отримувачів житлових субсидій у грошовій готівковій формі за січень 2021 року складає 137,2 тис. осіб, отримувачів пільг – 22,1 тис. осіб.

У січні 2021 року департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації перераховано 293,9 млн грн на рахунки органів соціального захисту населення для здійснення виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого побутового палива і скрапленого газу за січень 2021 року через відділення поштового зв’язку.

Також у Донецькій області розпочато виплату державної допомоги за лютий 2021 року.

Потреба в коштах для виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплати послуг окремим категоріям населення за лютий 2021 року складала 195,7 млн грн для 93,1 тис. отримувачів.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, відповідно до отриманого від Міністерства соціальної політики України фінансування, на рахунки органів соціального захисту населення з державного бюджету в повному обсязі перераховано кошти для виплати через поштові відділення та банківські установи безпосередньо одержувачам.