Перше засідання регіональної Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України відбулось у Донецькій облдержадміністрації 28 липня. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.  

Участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, ветеранських громадських організацій, учасники російсько-української війни, юристи та представники Міністерства у справах ветеранів.

Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України утворена як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, а відтепер консультативна рада обласного рівня, яка займатиметься ветеранською проблематикою на місці,  почала роботу й на Донеччині.  

Головною метою першого засідання стало обговорення спільних подальших дій органів державної влади та громадських організацій для консолідації ветеранського руху у Донецькій області, визначення проблемних питань та опрацювання актуальних напрямків взаємодії з підтримки та розвитку руху.

Зокрема, сьогодні йшлося про зміни у законодавстві, які стосуються соціального захисту учасників бойових дій та їх сімей, відзначення 30-ї річниці незалежності України та проведення патріотичної акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв».

Начальник управління комунікацій з громадськістю та інформаційної політики Донецької ОДА Тетяна Тюріна повідомила, що обласною владою організовано перевезення учасників АТО/ООС та їх сімей до Києва для участі у Марші захисників України. Для цього необхідно пройти реєстрацію за посиланням та мати сертифікат про проведення щеплення від  COVID-19. Що ж стосується акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв», Тетяна Тюріна зазначила, що цього року акція традиційно проходитиме у Краматорську та Покровську, також організатори планують провести акцію у Маріуполі. У бюджеті Донецької області на цей рік передбачені кошти для придбання футболок з символікою акції, які подарують родинам загиблих воїнів.