Мешканка Маріуполя, виношуючи дитину, підшукувала тих, кому можна було б її продати, а якщо «покупець» не знайдеться, позбавитись немовля. На виручені гроші дівчина планувала купити квартиру та автомобіль. Поліцейські Донеччини інсценували продаж та затримали зловмисницю під час передачі дитини «покупцю». Подробиці – у матеріалі поліції Донеччини.

Правоохоронці встановили: будучи вагітною, жінка не збиралася залишати дитину в сім’ї. Породілля підшукувала потенційних клієнтів та планувала продати немовля за 400 000 гривень.

Правоохоронці розробили спеціальну операцію аби попередити продаж дитини. Під час документування злочину поліцейські провели чотири зустрічі «покупців» із «продавцем», в ході яких була визначена сума за дитину, підтверджена розпискою, та обумовлений порядок передачі новонародженого.

12 серпня жінка народила хлопчика. А вчора, 17 серпня, правоохоронці провели інсценування «нелюдського» злочину. 20-річна породілля зустрілася з підставним покупцем і отримала гроші за дитину. Затримали жінку під час передачі немовля «новій родині».

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі з новонародженим все добре, йому нічого не загрожує. Співробітники ювенальної превенції тимчасово передали хлопчика лікарям.