Понад 16,4 тис. осіб у комунальних закладах освіти територіальних громад у Донецькій області повністю імунізовані від COVID-19.

Про це йшлося під час селекторної наради щодо стану вакцинації персоналу закладів освіти територіальних громад від коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної вчора, 16 вересня.

13 вересня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236 від 09.12.2020 року, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.

Запропоновані зміни - це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни. Сьогодні є можливість вакцинуватися та бути захищеним у кожного, наявної вакцини для цього достатньо.

За результатами щоденного моніторингу в Донецькій області  у комунальних закладах освіти територіальних громад тільки першою дозою вакциновано 9246 особи, що складає 25%; першу і другу дозу щеплення отримали  16434 (45% від загальної кількості). Усього (хоча б однією дозою) вакциновано 25680 осіб, що складає 70% від загальної кількості.

Із 46 територіальних громад 80% першого щеплення вже мають в Олександрівській, Торецькій, Нікольській, Мар'їнській, Новогродівській,  Очеретинській, Сіверській, Волноваській, Мирненській, Селидівській територіальних громадах.

Юлія Костюніна наголосила на необхідності проведення додаткової роз'яснювальної роботи щодо необхідності вакцинації персоналу закладів освіти, що дозволить вакцинувати 80% працівників та забезпечити повноцінний захист учасників  освітнього процесу від коронавірусної хвороби. Заступник очільника області наголосила на можливості отримати допомогу в щепленні персоналу закладів освіти мобільними бригадами за зверненнями. Юлія Костюніна запропонувала активніше здійснювати комунікацію з освітянами щодо популяризації щеплень проти COVID-19. Вона також наголосила про важливість формування «колективного» імунітету та необхідність активізації роботи з питань вакцинації та популяризації щеплень проти COVID-19.

На сьогодні іншого дієвого способу захистити себе від COVID-19, окрім вакцинації, немає.