На територію Донеччини заборонено ввезення алкогольних напоїв з метою реалізації та торгівлі. Правоохоронці перевірятимуть автотранспорт на блокпостах та проводитимуть відповідні рейди з метою виявлення правопорушників, інформує Відділ комунікації поліції Донецької області.

Ввезення алкогольних напоїв на територію Донецької області та торгівля заборонена відповідно до розпорядження начальника штабу — першого заступника Командувача угруповання об'єднаних сил Володимира Шведюка.

Така заборона триватиме на період дії правового режиму воєнного стану.

Нагадуємо, що продаж алкоголю на території Донеччини було заборонено з 15 березня. Поліцейські проводять відповідні рейдові заходи з метою виявлення правопорушників.

Від почату війни працівники територіальних підрозділів та управління превентивної діяльності перевірили 592 об’єкти торгівлі та виявили 123 грубих порушення чинного законодавства щодо обмежень торгівлі алкогольними напоями.

На блокпостах виявлено 17 випадків перевезення підакцизної продукції.

За всіма фактами складено 104 адміністративні протоколи за ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями) та 19 матеріалів за ст.164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності).

Загалом вилучено близько 16,5 тисячі літрів алкогольних напоїв на суму більше 2,7 мільйона гривень.

Превентивні заходи щодо контролю ввезення та реалізації алкогольних напоїв триватимуть й надалі.

Поліція Донеччини закликає дотримуватися вимог чинного законодавства та не порушувати Закон.