Алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, яка потенційно може виникнути,  відпрацювали  у населених пунктах Донецької області сьогодні, 10 лютого. Про це повідомляє прес-служба ДонОДА.

У штабному тренуванні органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області взяли участь керівники структурних підрозділів Донецької ОДА,  райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування,  правоохоронних органів. 

У процесі навчань перевірили ефективність взаємодії представників влади різних рівнів - від місцевої до державної; відпрацювали алгоритми оповіщення населення та організації евакуаційних заходів.

«Кожен відповідальний посадовець повинен знати, як реагувати і як діяти, щоб у потрібний момент мешканці області були належним чином поінформовані про небезпеку. Має бути чітка взаємодія та злагодженість дій між органами державної влади та органами місцевого самоврядування.  Не можна легковажити загрозами – треба чітко усвідомлювати їхню можливість та мати конкретний план на випадок їх настання. Саме тому ми працюємо на випередження. Готовність до будь-якого розвитку подій та спокій – наші головні союзники.  Ці знання неодмінно треба мати, навіть якщо вони ніколи не знадобляться. Це – наша відповідальна позиція», -  зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.  

Планується, що такі навчання будуть проводитися декілька разів на рік з урахуванням роботи над виявленими помилками та недоліками.

Як повідомлялось раніше, у Покровську сьогодні відбувались навчання.