Відомий далеко за межами Донеччини пам’ятник Артему, який знаходиться у Святогірську, сьогодні отримав нову назву. Про це повідомили у Донецькій обласній державній адміністрації.

Облікову документацію щодо перейменування «Пам'ятника радянському партійному і державному діячеві Артему (Ф. А. Сергеєву)» у м. Святогірську було розглянуто сьогодні на засіданні Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України.

Після розгляду документації комісією ухвалено одностайне рішення щодо внесення змін до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та перейменування пам’ятки національного значення монументального мистецтва та науки і техніки на «Пам’ятник авторства видатного скульптора І.П. Кавалерідзе».

Члени комісії відмітили, що такий підхід є гарним прикладом виконання принципів Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».