Голова Донецької ОДА Павло Кириленко зустрівся з представниками компанії WindFarm. Під час зустрічі обговорювався проект розвитку вітрового парку потужністю 800 МВт на території Мангушського та Нікольського районів. Про це керівник області повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Передбачається, що вироблена енергія, в основному, споживатиметься місцевими громадами та Маріуполем.

Директор WindFarm Юрій Жабський зазначив, що компанія має намір реалізовувати проект чотирма чергами - до 2026 року. До процесу (зокрема, в частині виготовлення обладнання та будівництва під'їзних доріг) планують залучити металургійні, машинобудівні та дорожні підприємства області.

За словами Юрія Жабського, компанія вже замовила необхідні експертизи та отримала дозволи на розвиток парку у місцевих громад.

«Цей проект за умови дотримання усіх норм сучасного українського законодавства, безумовно, був би цікавий області, - зазначив Павло Кириленко. - Тому домовилися, що керівники компанії розроблять і передадуть покрокову дорожню карту реалізації проекту. І там, де потрібна буде підтримка обласної влади, ми її надамо: розвиток альтернативної енергетики та надходження інвестицій для Донеччини є вкрай важливими».