Сорок п’ять лікарень у Донецькій області готові приймати хворих на COVID-19. Про це начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я ДонОДА Олександр Педенко повідомив під час традиційного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 4 листопада. 

Наразі до переліку  надавачів медичної допомоги, визначених для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою,  включено 28 медзакладів  на Донеччині.

«Нічого не змінилось з кількістю лікарень, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, -  їх 28. Дев’ятнадцять лікарень уже уклали договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), дев’ять -  ще очікують.  На сьогодні три заяви розглядаються, одна заява перероблена і надана повторно, п’ять -  очікують на розгляд.  Усього в області 45 лікарень готові приймати хворих з  коронавірусом»,  - сказав Олександр Педенко. 

Усього для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з  COVID-19  виділено 2528 ліжок. 

«В цих лікарнях знаходиться 244 апарати ШВЛ експертного класу і 484 концентратори різного об’єму. Забезпеченість ліжок кисневими концентраторами та централізованою подачею кисню складає 46% від виділених ліжок», - зазначив Олександр Педенко.