Із заявою про шахрайство до поліції Добропілля звернулась 38-річна мешканка Білозерського. Вона знайшла в інтернеті оголошення про продаж олії. Зв’язалась з продавцями, обговорила умови покупки та перерахувала 2400 гривень. Ті підтвердили, що гроші отримали та скоро відправлять замовлення. Проте після цього продавець перестав виходити на зв'язок.

Зі схожою заявою до правоохоронців звернувся і 67-річний житель Добропільського району. Заявник розповів, що йому на телефон прийшло смс-повідомлення з рекламою про продаж добрив однією фірмою за привабливою ціною. Чоловік зателефонував на вказаний номер. В ході спілкування з представником компанії він домовився про замовлення та перерахував половину вартості, а саме 35 тисяч гривень. Проте товар потерпілий так і не отримав.

За обома фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких встановлюються особи аферистів.  

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за обраний товар в Інтернеті. Сплачуйте за нього під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки та якість пропонованої речі.

Покровське районне управління поліції