На період відзначення Дня Державного Прапора та  Дня Незалежності України підрозділи Головного управління переходять на період з 09-00 22 серпня до 09-00 25 серпня 2020 року на посилений режим несення служби та будуть перебувати у готовності до реагування на будь-які надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, повідомляє ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Зокрема, проводиться уточнення місць масових заходів, посилено моніторинг щодо пожежної та техногенної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах та об’єктах державного значення. Здійснюються профілактичні відпрацювання з населенням щодо дій у випадку виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій.

Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади та оперативними службами міста і районів, задіяних до проведення заходів із відзначення Дня Незалежності України, та на випадок спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій. Також буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної обстановки на об'єктах з масовим перебуванням людей.