Кошти в сумі 327 млн грн надійшли шахтарям. З гірниками розрахувалися за 2019 рік та за лютий 2020 року. Про це повідомив т.в.о. Міністра, голова Оперативного штабу Мінекоенерго Віталій Шубін під час селекторної наради з керівниками державних вугільних підприємств, інформує прес-служба Міністерства.

Віталій Шубін зазначив, що гірники отримали заробітну плату, що допоможе людям пережити цей період, пройти всі виклики, які стоять зараз перед державою у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

Під час наради обговорили питання безпеки та ефективного використання транспорту для підвезення працівників, виплати заборгованості з боку генерацій за відвантажене вугілля, виконання планових завдань, можливої мінімізації виробництва на підприємствах у період карантину та вирішення соціальних питань, зокрема, використання працівниками відпусток та виплати заробітної плати.

Віталій Шубін подякував шахтарям за те, що країна забезпечена вугіллям, та запевнив, що Уряд розуміє проблеми шахтарів та вживає заходи для їх врегулювання.

Також наголосив на необхідності дотримання вимог карантину та повідомив, що вирішуються питання, щоб шахтарі в регіонах були забезпечені засобами індивідуального захисту.

Присутній на нараді Заступник Міністра, співголова Оперативного штабу Олексій Рябчин підкреслив, що до України вже надійшли перші поставки товарів, необхідних в умовах карантину. Також зазначив, що в Мінекоенерго створений Оперативний Штаб, який забезпечуватиме комунікацію щодо спільних кроків з протидії поширенню коронавірусу. «Перед енергетиками стоять складні виклики, ми повинні зберегти здоров’я і життя наших шахтарів, які перебувають у зоні ризику через професійні захворювання. І забезпечити українців енергією та теплом, навіть в умовах карантину», - зазначив О. Рябчин.