Поліцейські контролюють заборону на ввезення та реалізацію спиртної продукції, яка діє на Донеччині у період воєнного стану. Останній випадок незаконного ввезення алкоголю був зафіксований на блокпосту біля Покровська. Про це повідомляють у поліції Донецької області.

«Співробітники поліції зупинили для перевірки транспортний засіб «ГАЗ». Під час огляду в обшивці кузова були виявлені алкогольні напої, які 26-річний водій намагався нелегально провезти в регіон. Правоохоронці вилучили понад 1400 літрів напоїв без марок акцизного податку», – повідомляють у поліції.

Ще один факт незаконного транспортування спиртного поліцейські виявили в селі Майдан Краматорського району. 39-річний водій перевозив алкогольні напої у цистерні асенізаційної машини. Поліція вилучила понад 9000 літрів алкоголю майже на 500 тисяч гривень. В обох випадках відкриті кримінальні провадження за незаконне транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

У Нацполіції зазначають, що найбільше алкоголю вилучається саме на блокпостах під час перевірки транспортних засобів. З початку року наряди поліції задокументували на блокпостах Донецької області 617 фактів ввезення спиртної продукції, вилучили понад 130 тонн алкогольних напоїв.

Поліцейські також здійснюють рейди по закладах торгівлі, службах доставки вантажів, викривають порушників оперативним шляхом. Так, з початку року під час профілактичних відпрацювань об’єктів торгівлі задокументовано понад 1000 фактів реалізації спиртого, складено 1024 адмінпротоколи за ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями).

Усього з початку року поліцейські Донеччини вилучили понад 360 тонн нелегального алкоголю на суму понад 35 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що мирноградські поліцейські відзвітували про боротьбу з розповсюдженням алкоголю.