В районі проведення операції Об’єднаних сил посилюють заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Зокрема, штатними та позаштатними підрозділами РХБ захисту на основних блокпостах в місцях в’їзду-виїзду до Донецької і Луганської областей та найбільш інтенсивного трафіку в регіоні розгорнуто понад півсотні пунктів спеціальної обробки техніки.

На зазначених пунктах військовослужбовці за допомогою спеціальних хлоровмісних розчинів проводять дезінфекцію як військових, так і цивільних автомобілів. В першу чергу обробляються місця найбільш імовірного контакту з руками людини – поручні, ручки, двері, вікна, люки тощо.

Аналогічна обробка техніки проводиться і на контрольно-пропускних пунктах при в’їзді до місць дислокації чи виконання завдань частинами та підрозділами зі складу Об’єднаних сил.

Завдяки подібним вчасним та ефективним заходам на даний час вдалось запобігти поширенню небезпечної інфекції серед військовослужбовців. На даний час випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.