Рік 2022-й поставив перед Україною нові виклики. Збройна агресія російської федерації перевернула наші життя, змінила пріоритети. Але незважаючи ні на що, Добропілля продовжує піклуватися про своїх дітей, продовжує приділяти величезну увагу їхньому всебічному розвитку.

Наші музичні школи, № 1 у м. Добропілля та № 2 у м. Білицьке, залишаються відкритими закладами, які здійснюють активну популяризацію своїх послуг через загальні та специфічні форми діяльності. Навчальний рік 2022-2023 вони розпочали у дистанційному форматі.

В музичній школі № 1 м. Добропілля працюють 32 викладачі, навчається 301 учень. Школа має 5 відділів: фортепіанний, оркестровий, народний, відділ естрадного мистецтва та вокалу, теоретичний відділ. Діти мають змогу оволодіти такими інструментами: фортепіано, баян, акордеон, гітара, скрипка, віолончель, духові та ударні інструменти, спів, синтезатор. Окрім дітей, в школі навчаються і дорослі, які свого часу не мали змоги отримати музичну освіту, а зараз втілюють свої мрії в життя, і навіть готові змінити професію. Навчання та отримання документу про закінчення музичної школи дасть змогу вступити до вищого навчального закладу.

У Білицькій музичній школі отримують музичну освіту 130 учнів (по класу фортепіано, скрипка, гітара, сольний спів, баян та акордеон), 17 викладачів з 1 вересня 2022року почали он-лайн уроки.

Колективи музичних шкіл протягом воєнного стану брали активну участь у всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах та посідали призові місця. Це Всеукраїнський конкурс «Бандурний передзвін», багатожанровий фестиваль талантів «Все буде Україна», патріотично-творчий марафон, Міжнародний творчий марафон «Єдина Мирна Україна», багатожанровий фестиваль мистецтв «Біла акація», Міжнародний конкурс «Скарби нації», Всеукраїнський фестиваль «Українські барви» та багато інших творчих змагань різного рівня. Ще одне свідчення талантів юних вихованців – подання на щорічну стипендію для учнів мистецьких шкіл та закладів культури Донецької області учня Білицької музичної школи, обдарованого акордеоніста Олега Алєшкова.

Попри війну попит на мистецьку освіту не зменшився, тому музичні школи Добропільської громади працюють і чекають на нових юних музикантів.

Добропільська міська рада