Покровськ з початком великої війни  став справжнім евакуаційним хабом регіону. Тут встигли прийняти та обігріти тисячі мешканців області. Переселенці з Авдіївки, Красногорівки, Курахового та інших населених пунктів можуть в комфорті перепочити та набратися сил, перш ніж відправитися, далі до більш безпечних регіонів країни. Перебувати в евакуаційному пункті можна до 8 днів. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Ми можемо розмістити до 500 осіб, тут можна викупатися, поїсти – в нас гаряче 3-разове харчування. У грудні-січні людей побільшало. Вивозять здебільшого людей похилого віку», – розповідає заступниця директора евакуаційного пункту Світлана Савченко.

Серед відвідувачів евакуаційного пункту – переселенка з Авдіївки Наталія Рум’янцева. Її оселя з речами та документами згоріла. З перевезенням до Покровська жінці допомогли поліцейські з екіпажу «Білий янгол». Єдина, кого вона прихопила з собою з рідного міста – це кішка. Вже в Покровську служба в справах дітей та співробітники поліції швидко допомогли Наталії відновити всі важливі довідки.

«Допомогли, розповіли, як приїхати та отримати паспорт – щоб була з документами і могла отримувати якусь копійчину. Тут дуже добрі, чуйні люди: і випрають, і нагодують, і чистота навколо», – каже Наталія.

В облаштуванні евакуаційного пункту значно допомогли благодійні організації та міська військова адміністрація. Створили на базі хабу й дитячий куточок.

Переселенцям необхідна підтримка, тож всі охочі можуть приносити до закладу одяг. Якщо дитячого тут багато, то речей, які б підійшли дорослим, бракує. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про умови евакуації з Донецької області та графік руху спецпоїздів до Житомирщини.