До кінця березня в Україні очікується нестійка погода з опадами та коливаннями атмосферного тиску. Температура повітря збережеться високою, особливо у вихідні. Про це йдеться в прогнозі, який підготував для Meteoprog кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

«За рахунок зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи протягом найближчого тижня очікується розвиток циклональної діяльності та активізація атмосферних фронтів. Завдяки великій ділянці низького тиску та переважання вологих південно-західних повітряних потоків у нашій країні пройдуть дощі, місцями інтенсивні. В окремих районах можливі грози та поривчастий вітер. Однак температурне тло збережеться аномально високим, а на вихідних можливі рекордні показники денної температури в більшості областей», – зазначив Ігор Кібальчич.

У понеділок, 25 березня, очікується нестійка погода внаслідок активізації циклонічної діяльності. У західних, північних, південних та центральних регіонах пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом. У східній частині, Криму та Приазов'ї без опадів. Вночі та вранці у західних та північних областях місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, на Лівобережжі переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі +1...+7°С, вдень +7...+12°С; у центральних, північних та Одеській областях +4…+9°С.

У вівторок, 26 березня, в північних, центральних, південних областях, вдень також місцями на сході пройдуть дощі, на крайній півночі з мокрим снігом. У західній частині без опадів. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с; в Одеській та Миколаївській областях окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1...+7°С, вдень +8...+13°С, на півночі місцями +4...+8°С.

У середу, 27 березня, невеликі дощі пройдуть у східних областях України, на решті території країни без істотних опадів. Вітер на Лівобережжі змінних напрямків, 3-8 м/с; на Правобережжі південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0…+6°С, вдень +9…+14°С, на Прикарпатті та у Криму місцями +15…+17°С.

У четвер, 28 березня, у західних областях місцями пройдуть невеликі дощі, подекуди грози; на решті України без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +3…+9°С, вдень +13…+18°С, на Одещині та у Криму місцями +19…+22°С.

У п'ятницю, 29 березня, у більшості областей України, за винятком південної половини, Донбасу та Приазов`я пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер південний із переходом на західний, 7-12 м/с, вдень крім південної частини пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +5…+11°С, вдень +11…+16°С, у центральних та південних областях +17…+23°С.

У суботу, 30 березня, в Україні опадів не передбачається. Вночі у центральних та південних областях місцями тумани. Вітер переважно південно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9°С, вдень +15…+20°С, у західних, центральних та південних областях місцями +21…+25°С.

У неділю, 31 березня, утримається погода без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11°С, вдень +18…+23°С, у південних та місцями центральних областях, а також у центральних районах Криму +24…+26°С.