Жінка хотіла отримати матеріальну допомогу від міжнародної організації, натомість втратила 50 000 гривень. Поліцейські встановлюють шахраїв, які ошукали довірливу громадянку. Подробиці повідомили у Покровському районному управлінні поліції.

До поліції Покровська звернулася 59-річна жінка, яка повідомила про те, що з її банківського рахунку невідомі особи зняли кошти.

Правоохоронці встановили, що потерпіла в інтернет мережі натрапила на оголошення про надання допомоги від міжнародної організації. Надалі жінка перейшла за посиланням та зареєструвалась для отримання допомоги. Через деякий час їй зателефонували начебто представники організації, які попросила надати останні цифри банківської картки та PIN-код від карти. Потерпіла виконала прохання незнайомців. Після цього, з рахунку заявниці зникло 50 000 гривень коштів.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки» Кримінального кодексу України.

У поліції постійно наголошують про таємність ваших персональних даних: PIN-код, CVV- код, коди з SMS повідомлень, термін дії карти, логіни та паролі від мобільного банкінгу. Нікому не повідомляйте вищевказану інформацію. Якщо аферист не буде володіти вашими персональними даними, то не зможе отримати доступ до рахунків.

Крім того, якщо в соціальних мережах, месенджерах чи інших інтернет-майданчиках ви натрапили на оголошення про соціальні виплати українцям, не переходьте за посиланням. Це пастка шахраїв. Всю інформацію про державну допомогу отримуйте лише на офіційних сайтах.

Раніше за тією ж схемою втратила заощадження мешканка Селидового.