Метінвест почав виготовляти спеціальні металеві споруди, що допоможуть зміцнити окопи та врятувати життя бійцям. Таких споруд виготовлено вже майже три десятки, чотири з яких буде встановлено на Покровському напрямку.

Конструкція дозволяє дуже швидко збудувати бліндаж, який вміщує відділення бійців – вона  розрахована на 8 спальних місць або 30 сидячих. Важливо, щоб бліндаж було встановлено з дотриманням вимог військових – тоді він матиме максимальний ступень захисту. Встановлена на достатній глибині, споруда гарантує максимальний захист – навіть від снаряда калібру 152 мм. Окрім високих захисних властивостей, продумані навіть варіанти екстреної евакуації з бліндажу.

«Позиція компанії Метінвест залишається незмінною – це допомога нашим військовим у наближенні перемоги. І задля цього Метінвест докладає максимум зусиль і ресурсів, – каже Генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич. – Усі наші модульні укриття допоможуть спростити військову логіститку і захистити життя хлопцям, які боронять нашу землю».

Сталеві модульні бліндажі можна використовувати і на об’єктах критичної інфраструктури, але в першу чергу сьогодні – це допомога військовим.