До села Красний Лиман, що входить до Рівненського старостату Мирноградської громади, завітав мобільний офіс управління соціального захисту населення, аби місцеві жителі могли проконсультуватись з питань, які їх турбують. Про це повідомили в Мирноградський МВА.

Мобільний офіс розташувався у приміщенні місцевого медичного закладу. Прийом також вела староста Рівненського старостинського округу Ольга Черкасова.

«Більшість наших мешканців – це люди похилого віку, яким важко добиратись до управління соціального захисту або Пенсійного фонду, бо це треба їхати з пересадками. Тому такі заходи дуже корисні», – розповідає староста.

За словами заступниці мирноградського міського голови Тетяни Ситник, у мобільному офісі селяни мали можливість звернутись до фахівців відразу кількох служб. 

«Приїхали спеціалісти Пенсійного фонду, управління соціального захисту, Мирноградського центру зайнятості, центру надання соціальних послуг», – зазначила Тетяна Ситник. 

Жителі Красного Лиману активно ставили питання до фахівців. Начальниця УСЗН Мирноградської міськради Світлана Вострікова зазначає, що відновлення роботи мобільного офісу на часі, і це підтверджує чимала кількість звернень.

«Основні питання – це пільги, субсидії, допомоги, посвідчення особам пільгових категорій. Зараз актуальне питання – вугілля та дрова», – підкреслює Світлана Вострікова. 

Окрім цього, фахівці міського центру зайнятості надавали послуги з працевлаштування, адже це питання є гострим у Рівненському старостаті. Більшість місцевих мешканців працює в сусідніх містах.

Планується, що виїзні прийоми мобільного офісу проводитимуть регулярно, аби соціальні послуги були максимально наближеними до громадян.

Детальніше про роботу мобільного офісу УСЗН – в сюжеті ТК «Орбіта».