Для родинських школярів первинної ланки почали працювати мобільні класи за проєктом «Надання цифрових інструментів для подолання освітніх втрат та забезпечення соціального-емоційного розвитку та оцінки стану психічного здоров’я дітей». Проєкт реалізується ГО «Українська Посмішка» за фінансової підтримки офісу ООН з координації гуманітарних питань. Про це повідомила начальниця Покровського міського відділу освіти Любов Воротинцева.

«Вісім шкіл нашої громади отримали мобільні класи, в комплект яких входить вісім учнівських планшетів-трансформерів з клавіатурою та стілусом та учительський пристрій, а також доступ до освітньої програми, яка допомагає дітям подолати ці освітні втрати за допомогою вчителя і за відсутності зв'язку з ним», – розповіла Любов Воротинцева.

Зараз налагоджують роботу мобільних класів: для ознайомчих сесій учнів збирають в облаштованих укриттях. Діти можуть працювати в рамках проєкту як з обладнання освітньо-консультаційних пунктів, так і з власних гаджетів вдома.

«Зараз не всі діти мають змогу виходити на навчання, тому що вони не мають певних гаджетів, немає виходу в Інтернет. Тому завдяки саме цьому мобільному додатку діти можуть підтягнути свої знання з читання, з української мови, тому що в цьому додатку все проходить у формі гри», – розповіла  керівниця проєкту, заступниця директора з виховної роботи родинської ЗОШ Любов Крюкова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».