З травня поточного року в Покровському районному управлінні поліції запрацювала мобільна група з реагування на домашнє насильство.

Основною метою мобільної бригади є швидке реагування та застосування дієвих заходів з протидії домашнього насильства.

За три місяці покровчани звернулися до поліції з повідомленнями про вчинення домашнього насильства 33 рази та написали 13 заяв.

Прибувши на виклик мобільна група дає кваліфіковану оцінку ситуації на місці, збирає матеріали перевірки та надає допомогу жертві. Слід зазначити, що більшість сімейних конфліктів вирішуються одразу після приїзду правоохоронців.

До адміністративної відповідальності співробітниками мобільної групи з протидії домашньому насильству було притягнуто 13 кривдників та винесено 7 термінових заборонних приписів.

Аби попередити рецидив, правоохоронці проводять профілактичні бесіди з насильниками, беруть їх на облік.

Сьогодні на профілактичному обліку в Покровському районному управлінні поліції перебуває 205 сімейних агресорів, з яких 8 жінок.

Загалом з початку поточного року покровські правоохоронці склали 492 протоколи за ст. 173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративне правопорушення, та винесли відносно кривдників 53 термінових заборонних приписи. Відносно трьох осіб в цьому році відкрили кримінальні провадження за ст. 126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України.

Поліція Покровська закликає громадян до активної співпраці щодо протидії насильству в сім’ї. Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102, або на безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству за номерами: 0 800 500 335 чи на номер – 116-123.

Покровське районне управління поліції Донецької області