Центральна виборча комісія звернулася до Луганської та Донецької обласних державних адміністрацій з проханням надати інформацію про можливість проведення місцевих виборів в окремих територіальних громадах цих регіонів. Вибори планують провести 28 березня. Про це повідомляє «РБК – Україна» із посиланням на пресслужбу ЦВК.

Вибори хочуть провести у 10 сільських, селищних, міських територіальних громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області, та 8 - Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.

«У разі можливості організації підготовки і проведення згідно з Виборчим кодексом України місцевих виборів на окремих територіях зазначених областей в останню неділю березня 2021 Комісія повинна прийняти рішення про призначення перших місцевих виборів 28 березня 2021 не пізніше 17 січня 2021 року», - повідомили в ЦВК.

У ЦВК зазначили, що Комісія не наділена повноваженнями самостійно визначати можливість забезпечення безпеки під час проведення виборів.

«Тому, з метою забезпечення реалізації і захисту конституційних виборчих прав громадян України, Комісія прийняла відповідне звернення до Донецької та Луганської ОДА - обласних військово-цивільних адміністрацій», - додали в ЦВК.