Центральна виборча комісія знову звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій, щоб оцінити можливості проведення перших місцевих виборів 31 жовтня 2021 року. Про це повідомляється на сторінці ЦВК у Facebook.

«У Донецькій та Луганській областях триває операція Об’єднаних сил щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. Йдеться про безпеку виборців, інших суб’єктів та учасників виборчого процесу, належну підготовку та проведення виборів. У такій ситуації рішення про можливість/неможливість проведення виборів Комісія може ухвалити на підставі відповідних висновків та рекомендацій обласних військово-цивільних адміністрацій та правоохоронних органів (як це було напередодні місцевих виборів у жовтні 2020 року та березні 2021 року)», - повідомили в ЦВК.

У Центральній виборчій комісії зазначили: якщо стане можливим організувати підготовку та проведення перших місцевих виборів в останню неділю жовтня 2021 року - Комісія повинна ухвалити рішення про призначення не пізніше 21 серпня 2021 року.

ЦВК очікує висновки від Донецької та Луганської ОДА-ВЦА не пізніше 18:00 години 19 серпня.

Нагадаємо, раніше ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів.