Системність комунального життя – це про Покровськ. Місто, яке в 28 кілометрах від лінії фронту, кожного ранку чує звук автівки, що їде міжквартальними проїздами аби забрати сміття з контейнерних стоянок. Ще раніше починають працювати двірники та косарі.

Десятиденний термін - саме за стільки в Покровську намагаються ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів - тримають протягом всього повномасштабного вторгнення. Комунальники допомагають містянам забивати вікна та двері. Невідкладно в місті намагаються накривати і пошкоджені покрівлі, а паралельно працюють над обрахуванням витрат на їх ремонти.

Покровськ хоче бути не тільки охайним. Але й з дорогами, хоча б залатаними. Зважаючи на близькість фронту про капітальний ремонт мова не йде. Не всі згодні на виділення бюджетних грошей і на ямковий, проте їх в місті латають.

Ремонт доріг супроводжується нанесенням дорожньої розмітки. Займаються і зупинками: встановлюють нові, а ті що можна відновити – ремонтують. Закінчивши в березні опалювальний сезон розпочали підготовку до майбутнього. Зараз вона в розпалі.

Міськводоканал весну та літо використовує для планової заміни водопровідних та каналізаційних мереж. Вже зараз в обмеженій кількості, але все ж таки громада забезпечена водою з альтернативних джерел. Бурять також нові свердловини.

На червень в громаді заплановано встановлення фільтрувальних станцій на п’яти свердловинах. Робота за планом в Покровську йде кожного дня, хоча обстріли й вносять свої корективи. Але місто працьовитих та незламних тримається, багато в чому завдяки роботі всіх комунальних сервісів.

Детальніше про комунальне життя Покровська – у сюжеті ТК «Орбіта».