Під час вже традиційного об`їзду громади Руслан Требушкін разом із заступниками міського голови Костянтином Мілютіним, Маргаритою Ідрісовою та старостою Родинського Катериною Андрійченко завітав до закладу дошкільної освіти «Дивограй», в якому ремонтні роботи вже вийшли на фінішну пряму.

Побудований ще у 1955 році, «Дивограй» - один з трьох дитячих садків Родинського, розповіла Катерина Андрійченко. Він складається з двох корпусів та має шість груп, які відвідують понад 100 вихованців. Ще у 2017 році в дошкільному закладі почався ремонт. Але через недостатнє фінансування та коригування проєкту роботи було відновлено тільки минулого року.

«Минулого року ми приступили до реалізації програми щодо завершення довгобудів, які є у нашій громаді. У рамках стратегії розвитку освіти та програми з енергоефективності, на цьому об`єкті був утеплений фасад, замінена покрівля, виконаний благоустрій території. Залишилось облаштувати додаткові пожежні сходи, щоб у випадку надзвичайної ситуації можна було евакуювати дітей, та привести до ладу перекриття між першим та другим поверхом у санвузлі після заміни аварійної балки», - повідомив заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін.

За словами підрядника Олександра Кондратюка, будівля вже повністю утеплена, приведена до ладу і вхідна група, яка була в аварійному стані. Наголошено, що під час ремонту використовувались лише екологічні будівельні матеріали. І наразі «Дивограй» має сучасний вигляд ззовні та комфортний температурний режим всередині.

«Дитячий садок вже давно потребував ремонту, і ми дуже раді, що зараз роботи на завершальній стадії. Вдячні міській раді за підтримку та турботу про маленьких мешканців Родинського», - звернулась до присутніх керівниця ЗДО №15 «Дивограй» Тетяна Плахута.

Під час огляду будівель та території дитячого садка заступниця міського голови Маргарита Ідрісова звернула увагу на ігрові майданчики: «Ми вже обговорили з депутатами питання щодо виділення додаткового фінансування на облаштування закладів дошкільної освіти ігровими та спортивними елементами. І коли ця програма буде в дії, «Дивограй» буде одним з перших. У планах також прийняття програми «Гігієна», у рамках якої плануємо проведення ремонту санітарних кімнат. Далі – наповнення груп новими меблями».

Темпами та якістю виконаних робіт Покровський міський голова залишився задоволений. За словами Руслана Требушкіна, розвиток та поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти є одним з пріоритетних завдань міської влади.

«Виконаний дуже великий обсяг робіт, і ми на власні очі переконались, що все зроблено якісно та «на совість». З проведеною тепломодернізацією ми досягаємо одразу кілька цілей: економимо енергоресурси, а отже - знижуємо витрати бюджету. Заощаджені кошти можна буде спрямувати на інші проєкти. Наприклад, на оновлення меблів у дитсадку», - зауважив очільник Покровської громади Руслан Требушкін.

pokrovsk-rada.gov.ua