Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко взяв участь у нараді під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, під час якої були розглянуті питання щодо реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за статевою ознакою. Ця програма здійснюється за  підтримки першої леді Олени Зеленської, повідомляє пресслужба ДонОДА.

«Донецька область у цьому році отримала з державного бюджету 15,5 млн гривень, за які плануємо відкрити притулок для постраждалих від насильства в Іллінівській громаді, денний центр соціально-психологічної допомоги у Курахівській громаді та спеціалізованих центрів соціально-психологічної консультації у Званівській, Дружківській та Слов’янській громадах, а також придбати 4 автомобілі для мобільних бригад притулків у Бахмутській, Мангушській, Маріупольській і Мирноградській громадах», - повідомив очільник області.

Павло Кириленко також зазначив, що за допомогою міжнародних партнерів у області вже відкрили 5 денних центрів і 3 притулки, організували роботу 13 мобільних бригад.

«За перше півріччя цього року на Донеччині 4554 людини звернулися по допомогу через домашнє насильство або насильство за статевою ознакою.  Для нас дуже важливо мати всю якнайкращу інфраструктуру, щоб забезпечити постраждалих необхідною підтримкою. Тому я вдячний уряду та першій леді Олені Зеленській за цілеспрямовану роботу у цій галузі», - підкреслив очільник області.