Співробітники сектору реагування патрульної поліції Мирнограда зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль «Деу». Разом з водієм в автомобілі знаходилось троє чоловіків. Поліцейські встановили, що один з пасажирів має при собі травматичну зброю. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Мешканець Селидового розповів, що кілька днів тому знайшов пістолет та залишив у себе, щоб нікого не наражати на небезпеку, а згодом планував здати зброю в поліцію. Показання правопорушника будуть перевірені в ході досудового розслідування.

Наразі пістолет вилучений та направлений на експертизу.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція даної статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Поліцейські закликають громадян, які зберігають або знають про факти зберігання незареєстрованої зброї, боєприпасів чи інших вибухонебезпечних предметів іншими особами, повідомити про це до поліції і не наражати на небезпеку себе та оточуючих.