У результаті оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» співробітники сектору кримінальної поліції Мирнограда отримали інформацію про те, що місцевий житель вирощує нарковмісні речовини за місцем свого мешкання. Про це повідомляє Покровське районе управління поліції.

За ухвалою суду співробітники поліції провели на території домоволодіння 53-річного чоловіка обшук. Правоохоронці виявили 105 кущів коноплі та 2386 кущів маку снодійного.

Окрім нарковмісних рослин, що росли на городі, у приміщенні будинку чоловіка було виявлено згорток із вже висушеним канабісом та медичні шприци із готовим наркотиком.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.

За  даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. 

Крім того, після проведення експертизи буде вирішуватись питання про відкриття у відношенні правопорушника кримінального провадження за ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.