Майже тиждень у Мирнограді працювали фахівці з Волині. За гроші громади вони відловлювали та стерилізували безхатніх тварин. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Стерилізацією займалася громадська організація «Порятунок чотирьохлапих», яка виграла тендер. У приміщенні, виділеному військовою адміністрацією, було організовано операційну та стабілізаційний пункт.

Відловлених тварин стерилізували, вакцинували від сказу, чипували, утримували впродовж доби, а потім випускали туди, звідки забрали. Ці собаки вже не дадуть потомства і будуть менш агресивними. У перерахунку на одну тварину такі послуги коштують 2 тисячі гривень.

«Ми намагаємося хоча б вийти на собівартість, щоб не закладати свої кошти на медикаменти. Але не завжди так вдається, тому що наша мета в даному випадку – не заробіток. Наша мета – зробити добру справу. Якщо вдасться заробити якихось пару гривень, то громадська організація використовує їх на потреби тварин», – розповіла голова ГО «Порятунок чотирьохлапих» Дана Ткачук.

Деякі мирноградці трохи хитрували та видавали за вуличних домашніх тварин. Але до числа трьохсот собак, за яких заплатила мирноградська адміністрація, такі тварини не ввійшли. З ними, як і з чотирилапими, яких привезли військові, а також котами, волонтери працювали безкоштовно.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».