Мирноградський рятувальник та волонтер Іван Суботін отримав на день народження автомобіль для допомоги жителям прифронтових населених пунктів. Такий подарунок зробила його волонтерська група «Пошук – Донбас». Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

З початку повномасштабного вторгнення Іван Суботін регулярно їздить до населених пунктів поблизу лінії фронту. Він допомагає евакуювати мешканців і доставляє гуманітарну допомогу тим, хто залишився. За словами Івана, його попередній автомобіль, якому вже тридцять років, разом з ним пережив багато випробувань.

«Я задоволений тим, що ця машина за півтора року війни виконала стільки роботи, врятувала стільки людей та тварин», – каже Іван Суботін. 

Проте стара автівка все частіше підводила, тому Іван замислився над придбанням нової. Власних грошей у нього було небагато, і волонтери вирішили допомогти. Жоден, до кого вони звернулись, не відмовив. Попри те, що збір тривав таємно, на автомобіль для Івана Суботіна зібрали 100 тисяч гривень. У зборі брали участь як звичайні мирноградці, так і керівництво громади. 

У нову автівку може поміститися семеро осіб і речи. А отже, можна буде врятувати ще більше людей. На цьому тижні Іван Суботін запланував одну таку поїздку і вже міркує про те, що потрібно їхати двома машинами: старою та новою. Бо так можна буде взяти більше вантажу і людей. 

За півтора року відкритої війни команда волонтерів «Пошук – Донбас» розшукала більше тисячі людей. 

Детальніше про волонтерську організацію – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як як Іван Суботін та волонтери Червоного Хреста надали допомогу цивільним у зоні бойових дій.