Мирноград виїжджає: закриваються торгові точки, містяни масово шукають вантажівки, щоб вивезти майно. Про ситуацію в місті дізнавалася знімальна група телеканалу «Орбіта».

У магазинах, де ще кілька днів тому були заповнені товаром полиці, тепер голі вітрини, які власники готують до вивозу. Продавці намагаються розпродати залишки, щоб евакуюватись самим.

«Ми просто виїжджаємо, як і всі. Нікуди нам релокувати магазин. Я поки їду в Дніпро, орендувала там квартиру. Мені тут було добре, кожного ранку приходили одні й ті ж покупці. Тепер от доводиться тікати», – розповіла продавчиня Наталія.

Мешканці Мирнограда масово шукають вантажівки, щоб вивезти майно. Кажуть, що черга у перевізників розписана до кінця серпня.

Як вже повідомлялося, Мирноград увійшов до переліку населених пунктів, де оголошена примусова евакуація дітей.

«Зараз вивчаємо, які громади, по-перше, в Дніпропетровській області, можуть прийняти наші родини з дітьми. Також вивчаємо інформацію по всій Україні: де, скільки та в яких побутових умовах готові прийняти наших дітей з їх батьками», – розповів в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

За його словами, на ранок 6 серпня в Мирнограді перебувало 2257 дітей. Чотири дні тому, 2 серпня, їх було на 152 більше. Але ця цифра умовна – адже значна частина мирноградців, які виїжджають самостійно, не повідомляють про від’їзд.

Читайте також: Стало відомо, скільки дітей потрібно евакуювати з Мирнограда

Юрій Третяк розповів, що моніторинг кількості мешканців був і раніше, а зараз його посилять. Для уточнення кількості дітей буде організовано подомовий обхід.

«Зараз є доручення до органів самоорганізації населення, щоб з’ясували, уточнили до понеділка, скільки людей знаходиться в громаді», – повідомив Юрій Третяк.

Він також пояснив, для чого в Мирнограді нещодавно відремонтували дорогу.

Крім цього, Юрій Третяк розповів про сьогоднішній обстріл поблизу міста, внаслідок якого були поранені шість людей.

Детальніше про це – в сюжеті телеканалу «Орбіта».