Сьогодні в ході 72-ї чергової сесії Мирноградської міської ради було схвалено звернення ради до голови Донецької ОДА Павла Кириленка. Документ містить прохання внести зміни до Перспективного плану формування територій громад Донецької області, включивши Рівненську сільську громаду до складу Мирноградської ОТГ.

Текст звернення розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці мирноградський міський голова Олександр Брикалов:

«Згідно з Перспективним планом формування територій громад Донецької області, схваленим розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 29.05.2015 року № 230, від 25.06.2015 № 293 «Про схвалення Перспективного плану формування територій громад Донецької області у новій редакції» до Мирноградської об’єднаної територіальної громади мала увійти Рівненська сільська рада.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2017 № 680-р до Перспективного плану формування територій громад Донецької області внесені зміни, згідно яких Рівненська сільська рада увійшла до складу Покровської об’єднаної територіальної громади.

Якщо порівнювати прямі економічні та демографічні показники міст Покровська та Мирнограда, то середня з/п за 2018 рік: Покровськ - 12, 1 тис. грн, Мирноград – 8, 3 тис грн. Доходи міського бюджету на 2020 рік: Покровськ – 810 млн. грн., Мирноград – 280, 5 млн. грн. Населення міста: Покровськ – 62,9 тис.чол, Мирноград – 50,3 тис.чол.

Слід зазначити, що у зв’язку з занепадом вугледобувної галузі та фінансовими втратами міського бюджету м. Мирноград, приєднання Рівненської сільської ради набуває надважливого значення для спроможності та повноцінного функціонування Мирноградської об’єднаної територіальної громади, сталого розвитку територій, підвищення рівня життя мешканців громади. Адже без цієї територіальної одиниці, на території якої зареєстровано та здійснює свою функціональну діяльність бюджетоутворююче підприємство ПАТ «АПК-ІНВЕСТ», Мирноградська ОТГ втрачає потенційну спроможність.

Як наслідок, селищні та сільські ради, які входять згідно з перспективним планом до Мирноградської ОТГ, висловлюють свою занепокоєність відсутністю бюджетоутворюючих підприємств майбутньої Мирноградської ОТГ та самостійно ініціюють створення сільських та селищних об’єднаних громад.

Зважаючи на фінансову спроможність Рівненської сільської ради та її близьке розташування до міста Мирнограда як потенційного адміністративного центру Мирноградської ОТГ, з метою поліпшення забезпечення потреб громадян, оперативного та якісного надання їм базових соціальних та адміністративних послуг, поліпшення умов сталого розвитку території та її інвестиційної привабливості просимо внести зміни до Перспективного плану формування територій громад Донецької області, включивши Рівненську сільську раду до складу потенційної спроможної Мирноградської об’єднаної територіальної громади».