Сьогодні вночі Мирноград пережив 18 обстріл з початку поточного року: росіяни поцілили ракетою у житлову п’ятиповерхівку. Знімальна група ТК «Орбіта» побувала на місці прильоту та поспілкувалася з пораненими внаслідок обстрілу.

«П'ять цивільних людей поранені та двоє загиблих. За попередньою інформацією від вибухотехніків, ворог вдарив авіаційною ракетою «Грім-Е1», – розповів в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

Квартира Павла розташована на третьому поверсі напівзруйнованого під’їзду п’ятиповерхівки. Він вже їхав на роботу та повернувся після того, як йому зателефонували сусіди.

«Усе зруйновано: стелі немає, підлоги немає. І це третій поверх, а все засипано», – розповів чоловік про стан своєї квартири.

З-під завалів рятувальники витягнули дівчинку-підлітка – кажуть, що вона не постраждала. Поранених внаслідок обстрілу доставили до Мирноградської міської лікарні.

«Був удома, ліг спати після другої зміни. І прилетіло – випала з покрівлі плита. Нас з жінкою затиснуло. Я перебуваю тут, а жінка – в Покровській лікарні. У неї проблеми з очима», – розповів житель Мирнограда Віталій.

Будинок, у який влучила російська ракета, частково непридатний для проживання.

«Виявлено, що непридатний для проживання четвертий під'їзд. Зараз проводиться демонтаж плит перекриття, щоб було безпечно провести технічне обстеження цього під'їзду. І також ми бачимо візуально, що дуже постраждав третій під'їзд», – розповіла заступниця керівника з питань діяльності виконавчих органів Мирноградської громади Лариса Саділіані.

Руйнувань зазнали квартири і у п’яти сусідніх багатоквартирних будинках. Одна з п’яти поранених внаслідок обстрілу – Тамара Василівна, яка перебувала в квартирі з двома онуками. Діти не постраждали, а жінка потрапила в травматологічне відділення міської лікарні.

«Я вже спала, і несподівано мене щось скинуло з ліжка. Хвилею мене скинуло, я вдарилась плечем об підлогу. Я поповзла, а потім мене ще щось вдарило по голові», – згадує Тамара Василівна.

Лікарі кажуть, що стан хворих контрольований, середньої важкості. Усі поранення вони отримали через падіння уламків. Зараз триває дообстеження кожного з пацієнтів. Взагалі в травматологічному відділенні зараз майже немає планових хворих, абсолютна більшість пацієнтів – мирні жителі, поранені внаслідок обстрілів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 12 березня близько 23:00 росіяни влучили в житлову багатоповерхівку в Мирнограді.