Учора, 3 липня Донеччиною пронеслась злива зі шквальним вітром, який витримали не всі дерева. Бійці ДСНС 10 разів залучались до ліквідації наслідків погіршення погодних умов. Де та що прибирали - повідомляє сайт рятувальників Донеччини.

О 12:00 диспетчер Служби порятунку отримав повідомлення про те, що на вул. Черняхівського у м. Селидове аварійне дерево впало на проїжджу частину дороги та створює підвищену небезпеку виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Бійці ДСНС 13-го Державного пожежно-рятувального загону за допомогою бензопили розпиляли та прибрали аварійне дерево, тим самим забезпечили безперешкодний рух для транспортних засобів проїжджою частиною дороги.

Чергове подібне повідомлення надійшло о 12:22. Подія сталась у с. Малинівка на території Нікольської об’єднаної територіальної громади на відстані 2 км в напрямку смт. Нікольське.

Вже о 12:32 диспетчер Служби порятунку отримав ще одне повідомлення про надзвичайну подію, яка сталась за межами м. Новогродівка у бік с. Миколаївка на території Новогродівської ОТГ. Бійці 13-го Державного пожежно-рятувального загону оперативно прибули до місця події та прибрали аварійне дерево на узбіччя.

О 13:00 у м. Новогродівка на вул. Тургєнєва аварійне дерево впало на лінію електропередачі. Тож рятувальники 13 ДПРЗ за допомогою бензопили розпиляли та прибрали аварійне дерево, тим самим надали доступ ремонтній бригаді для проведення ремонтних робіт.

О 14:55 Службу порятунку повідомили про аварійну гілку на вул. Маршала Москаленка у Покровську, яка загрожувала падінням на проїзну частину дороги.

Рятувальники 9 ДПРЗ на автодрабині піднялися на висоту 6 м, за допомогою бензопили розпиляли та прибрали аварійну гілку дерева, яка надломилася.

Подібні випадки стались у містах: Волноваха, Покровськ, Мирноград, Маріуполь, а також у Покровському районі.

Всього від Головного управління залучалось 42 чоловіка особового складу та 11 одиниць техніки.