Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала питання покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України:

«Міноборони деякий час тому заявляло про те, що кошти, необхідні для проведення у повному обсязі одноразових обов’язкових видів виплат, виплати додаткової винагороди, запровадженої 29 липня 2020 Постановою Кабінету Міністрів України № 741, інших додаткових виплат військовослужбовцям ЗСУ, передбачених законодавством, не були враховані під час прийняття Державного бюджету на 2021-й рік.

Але наполеглива позиція Міністерства оборони та конструктивний підхід народних депутатів дозволили знайти вирішення цього питання.

До Верховної Ради шляхом депутатської ініціативи як невідкладний вже подано Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів».

Цим законопроєктом передбачені видатки, зокрема, і на покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України.

Голосування відбудеться найближчим часом. Відтак вже у жовтні Міноборони отримає можливість якнайшвидше профінансувати всі передбачені законодавством види виплат військовослужбовцям у повному обсязі».

Як повідомлялось раніше, заборгованість з виплат військовим перевищила півтора мільярди гривень.