10 липня на Донеччину в рамках робочого візиту завітав Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко повідомив, що разом з Міністром вони відвідали декілька освітніх закладів в регіоні. Серед них ті, де облаштовані цифрові освітні центри, створені за фінансової підтримки ЮНІСЕФ, освітні консультативні пункти, а також найпростіші укриття зокрема на території деокупованої громади.

Також оглянули будівлю школи, а точніше те, що від неї залишилось після влучання ворожої ракети.

Під час онлайн наради з головами територіальних громад Донецької області обговорили проблемні питання, пов'язані насамперед з організацією навчального процесу на Донеччині в умовах сьогодення.

Головною темою обговорення стала реалізації наказу МОН від 13.06.2024 №850, а саме складний механізм оптимізації шкільної мережі. Оксен Лісовий зазначив, що МОН прислухається до всіх пропозицій та зауважень громад, тож реалізація наказу розпочнеться лише в тих регіонах, які вже до цього підготовлені. Й надалі Міністерство розглядатиме можливість запуску нововведень в окремих областях, враховуючи також особливості ведення освітнього процесу на прифронтових територіях.

Оксен Лісовий висловив щиру вдячність та повагу освітянам, які залишились на місцях та продовжують освітню діяльність на теренах Донеччини, зазначивши, що це є потужним громадянським вчинком.

«Щиро вдячний пану Міністру за увагу до регіону та потреб донецьких освітян. Продовжуємо співпрацювати та разом вдосконалювати якісні освітні послуги на Донеччині навіть в складних умовах війни», – підсумував Олександр Шевченко.