Люди, які не отримують заробітну плату на підприємстві, повинні звернутися до профспілок, суду та Державної служби з питань праці. Про це журналістам під стінами Кабміну повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає УНН.

"Всіх, кому не платять заробітну плату, прошу зробити наступні дії. Перше – зверніться до своїх профспілок. Профспілки – це ваша перша лінія захисту. Прочитайте колективну угоду та попросіть профспілки захистити ваші права, щоб вам виплатили зарплату", - сказав Милованов.

Він зазначив, що профспілки є у всіх тридцяти найбільших підприємств-боржників по виплаті зарплат в Україні.

У ТОП-6 підприємств серед 30 найбільших боржників заробітних плат входять: Сумське машинобудівне виробниче об’єднання, "Азовзагальмаш", "Енергосталь", "Науковий інститут Квант", завод імені Макарова, шахта "Краснолиманська"

"Друге – зверніться до суду, не бійтеся цього робити. Вам мають допомогти навіть юристи вашої компанії, вашої організації чи підприємства. І третє – звертайся зі скаргами до Державної служби з питань праці. Вона з грудня підпорядкована Міністерству економіки", - повідомив Милованов.

Також він запевнив, що міністерство буде слідкувати за скаргами та реагувати на них.