Мінцифра зараз активно працює над проєктом перепису населення, який відбудеться у 2023 році. Процес має бути сучасним та інноваційним. Про це Михайло Федоров розповів в ефірі Громадське радіо.

У цьому буде допомагати компанія Apple, з якою Мінцифра підписала меморандум. Україна може стати другою країною у світі після США, що проведе такий перепис у співпраці з Apple.

Перепис населення у 2023 році також дозволить перерахувати ВПП України на душу населення. Адже зараз його рахують за даними перепису ще з 2001 року.

Михайло Федоров: Є певні норми Європейського союзу та ООН, за якими треба проводити перепис населення. Ми маємо дотримуватися цих норм аби нашу інформацію сприймали у світі та місце України на світовій мапі було достовірним. Ми будемо проводити перепис за всіма необхідними методиками. Він буде комбінований: онлайн і офлайн. Він безпечніший і більш якісний.

Онлайн етап — це робота з реєстрами. Тому закликаємо всіх перевірити актуальність своїх даних. Другий етап перепису буде офлайн. Він закриє інформацію про людей, які онлайн це зробити не зможуть.