Від початку повномасштабної війни компанія Метінвест спрямувала на допомогу державі та її громадянам 3,7 млрд грн. Більш ніж половина коштів були направлені на потреби армії в межах мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова "Сталевий фронт".

Про це йдеться у офіційному звіті на сайті компанії.

Згідно зі звітом, для підтримки українців, які постраждали внаслідок війни, компанія у координації з Фондом Ріната Ахметова створила гуманітарний проект "Рятуємо життя". Допомогу отримали майже пів мільйона людей у 70 територіальних громадах. В Україну з Польщі доставлено близько 4200 тонн продуктів, засобів особистої гігієни й речей першої потреби для вразливих верств населення. Це робить проект Метінвесту однією з найбільших гуманітарних ініціатив в Україні. До проєкту долучилося майже 200 компаній зі всього світу. За понад рік його роботи сума допомоги від донорів перевищила 2,7 млн євро.

Також "Рятуємо життя" впроваджує програму фізичної та психологічної реабілітації українців: у співпраці з Protez Hub проект допомагає військовослужбовцям і цивільним з ампутаціями кінцівок розпочати повноцінне життя. Нині процедуру протезування й лікування на різних стадіях проходять 48 осіб, із них 13 вже отримали протези вартістю до 30 тисяч євро.

На підтримання української медицини від початку війни компанія спрямувала близько 200 млн грн. Окрім того, з початку 2023 року лікарні отримали близько 350 тонн кисню від Метінвесту.