У межах ініціативи «Сталевий Фронт» Ріната Ахметова Група Метінвест налагодила серійне виробництво «ловців ланцетів» – інженерних споруд-укриттів, які захищають дорогу військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів. Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

Наразі Метінвест безплатно передав Збройним Силам 32 такі споруди. Вони активно використовуються на найгарячіших ділянках фронту і вже довели свою ефективність.

«Усі знають, що наш ворог підступний, тому Метінвест поставив собі завдання – допомогти нівелювати його козирі. Одними з них є ланцети та інші дрони-камікадзе, які стали проблемою для техніки ЗСУ. Тепер можемо тішитися кожного разу, коли наш «ловець ланцетів» рятує життя воїнів і дорогу техніку від атак супротивника», – відзначив операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

«Ловець ланцетів» складається зі сталевого каркаса й натягнутої поверх нього сітки-рабиці з камуфляжними елементами. Вага одного такого пересувного укриття – близько тонни. Воно є дуже мобільним і потребує мінімум зусиль для встановлення. Коли споруда виконає своє призначення, її можна легко відновити.

Споруди-укриття виробляються в тісній взаємодії зі спеціалістами ЗСУ, зважаючи на потреби фронту. У Метінвесті зазначають, що «ловці ланцетів» мають бути максимально універсальними, аби їх могли використовувати для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях: самохідних артилерійських установок, танків, автомобільної техніки для перевезення особового складу.

Метінвест може виготовляти до п’яти «ловців ланцетів» на тиждень.

Нагадаємо, що Метінвест від перших днів повномасштабного вторгнення перевів виробництво на військові рейки й системно допомагає захисникам та озброює українську армію. За півтора року військової агресії компанія в межах ініціативи «Сталевий Фронт» Ріната Ахметова вже спрямувала на підтримку оборонців 2 млрд грн.

Зокрема це виготовлені на власних потужностях та придбані 150 тисяч бронежилетів, понад 200 мобільних укриттів-«криївок», 250 моделей військової техніки, а також тисячі одиниць дронів і тепловізорів, автівки, засоби зв’язку та інше військове устаткування, що закупається та безплатно передається підрозділам Сил оборони України.