Ще влітку компанія «Метінвест Покровськвугілля», продовжуючи евакуацію родин співробітників, оголосила про реалізацію чергового соціального проекту. Цього разу - із забезпечення вугіллям співробітників, що залишаються в місті. Генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич каже, що компанія виконує взяті на себе зобов’язання перед своїми працівниками, незважаючи навіть на розмови про можливість відновлення газопостачання. Вже завезено 12 000 тонн вугілля, і більше 200 робітників компанії отримали своє тверде паливо.

Зараз отримують соціальне вугілля від компанії працівники основних професій. Водій транспортної дирекції Руслан Ступак розповідає, що мешкає у власному газифікованому приватному будинку. Але до настання холодів буде переїжджати: «Зимувати будемо у батьків. В них пічне опалення. Цього вугілля та ще й з дровами вистачить на всю зиму».

На вугільному складі постійно рухається техніка. Тільки-но стало прохолодніше, всі активізувались у бажанні отримати соціальне вугілля. На збільшення попиту одразу відреагували на вугільному складі. «Працюємо зараз з 6-ї ранку до 6-ї вечора, - розповідає завідувачка вугільного складу Наталія Гуценко. - Жодного разу не було, щоб людина з усіма оформленими документами, приїхавши на склад, не отримала своє вугілля».

Списки тих, хто отримає тверде паливо, формують на всіх підприємствах «Метінвест Покровськвугілля». Андрій Акулич підкреслює, що для того, щоб отримати вугілля, треба написати заяву і подати документи. Це потрібно, аби уникнути можливих спекуляцій і перепродажу вугілля в регіоні, і щоб паливо отримали ті співробітники, які цього потребують.

На перше півріччя компанія «Метінвест Покровськвугілля» видасть кожному своєму співробітникові по 2 тонни безкоштовного твердого палива. Ще стільки ж кожен отримає після Нового року. Забрати паливо можна на вугільному складі у будні. Вивезти його потрібно буде самостійно.