Попри війну, що розв’язала проти України Росія, підприємства «МЕТІНВЕСТ ПОКРОВСЬКВУГІЛЛЯ» стабільно працюють. У шахтоуправлінні «ПОКРОВСЬКЕ» продовжується видобуток такого важливого для металургійної промисловості України вугілля, і темпів гірники не збавляють. Більше того, об’єми готові нарощувати, тож на підприємстві відновлено прийом на роботу.

«На сьогодні найактуальнішими вакансіями залишаються гірники, гірники з ремонту гірничих виробок, машиністи підземних установок, гірники очисного вибою, прохідники, машиністи гірничо-виїмкових машин», – розповідає начальниця відділу найму компанії «МЕТІНВЕСТ ПОКРОВСЬКВУГІЛЛЯ» Юлія Цикладзе.

Центр кар’єри тимчасово переїхав на територію шахтоуправління «ПОКРОВСЬКЕ». Щоденно тут приймають бажаючих працювати та отримувати гідну зарплату. У черзі – переважно чоловіки, які прагнуть забезпечувати свої родини і бути впевненими в завтрашньому дні.

«Зараз роботу складно знайти, зазначає Валентин Калашніков. – До цього я працював у Києві в будівельній сфері. Приїхав додому, коли почалася війна – не можу покинути своїх близьких. Мені подобається це підприємство своєю стабільністю».

«Я вже працював у шахтоуправлінні «ПОКРОВСЬКЕ», потім – на шахті «Україна», але вирішив повернутись назад, – розповідає Олександр Лесів. – Бо там не платять, металу немає, на шахту не дають ніякого обладнання. А це єдине зараз підприємство, де можна заробляти».

«Останнім часом працював на шахті «1-3 Новогродівська», – каже Віталій Палько. – Приїхав сюди, тому що там зараз важкі часи, роботи немає. Взагалі сьогодні в нашому регіоні працевлаштуватися складно».

Є робота у вугільній сфері і для жінок. Сюди можуть звернутися ті, хто через війну залишився без заробітку.

«Я працювала в дитсадку, але вони закрилися, тому роботи немає, – розповіла Катерина Джавах. – Я прийшла на це підприємство, тому що тут офіційне працевлаштування та стабільна зарплата».

Відчувають підтримку і ті, хто втік від війни та вимушений заново розпочинати життя. Переселенців також чекають у шахтоуправлінні «ПОКРОВСЬКЕ».

Олена Ражнікова приїхала до нашого регіону із Маріуполя, де також працювала на одному з підприємств «Метінвест». Компанія допомогла працевлаштуватися і на новому місці.

«У Центрі кар'єри запропонували роботу і мені, і чоловікові, – каже Олена Ражнікова. – Звернулися сюди, тому що більше ніде роботи немає».

На роботу приймають усіх, хто має бажання працювати, незалежно від наявного досвіду. Зараз формуються групи для безкоштовного навчання. З першого дня його проходження людина отримує офіційне працевлаштування та нарахування заробітної плати. У шахтоуправлінні «ПОКРОВСЬКЕ» під час дії воєнного стану до основної зарплати нараховується додатково ще 50 відсотків. Гроші робітникам виплачують стабільно, без затримок. Усіх, хто має бажання працювати, чекають у Центрі кар’єри.

«Центр кар'єри «МЕТІНВЕСТ ПОКРОВСЬКВУГІЛЛЯ» тимчасово змінив локацію – ми перебуваємо у шахтоуправлінні «ПОКРОВСЬКЕ», – розповідає начальниця відділу найму Юлія Цикладзе. – Про всі актуальні вакансії, заробітну плату, умови праці можна дізнатися, звернувшись за номером гарячої лінії 0800-302-400».

Підприємства «МЕТІНВЕСТ ПОКРОВСЬКВУГІЛЛЯ» дають своїм працівникам гідну зарплату, соціальні гарантії та можливість кар’єрного росту. А все разом це впевненість у завтрашньому дні – навіть у такі нелегкі для нашої країни часи.