Група Метінвест розробила новий вид захисту для українських військових – броньовані щити, що здатні захистити кулеметників та операторів іншої крупнокаліберної зброї від ураження стрілецькими боєприпасами та уламками.

Щити виготовляються з загартованих пластин зі сталі 30MnB5. Після термічної обробки вони набувають балістичної стійкості не нижче 4 класу – витримують пряме влучання куль типу ПС, ПП та ЛПС з відстані 10 метрів.

Встановлюються такі щити на поворотну стійку в кузові пікапу, позашляховика та іншої легкової або спеціалізованої техніки. Стійка у свою чергу монтується на міцному підшипнику й кріпиться до самої рами автомобіля. Це дозволяє захисникові вести вогонь з обертанням зброї навколо осі. При цьому бронещит закриває людину від ворожих пострілів з фронтального боку.

Конструкція щитів є доволі гнучкою з точки зору модифікування під конкретні потреби. Наприклад, вже є досвід виготовлення подовженої версії щита для ще більшого прикриття нижньої частини тіла стрільця.

Нагадаємо, під час повномасштабної війни на потужностях підприємств Метінвесту було розпочато виробництво бронесталі. Наразі сформовано запас готових пластин для бронежилетів, який постійно поповнюється. Тож Метінвест-СМЦ продовжує безплатно передавати їх за офіційними зверненнями підрозділів ЗСУ, комунальних підприємств, територіальних громад. Окрім того, Метінвест-СМЦ постачає гарячекатаний лист для виготовлення елементів жорсткого захисту техніки.

Щоб придбати метал для виготовлення броні, телефонуйте 0 800 30 30 70 або пишіть на пошту: smc@metinvestholding.com.

Більше про роботу компанії та онлайн-магазин металу – на сайті Метінвест-СМЦ: https://metinvest-smc.com

Про актуальну ситуацію на підприємствах Групи Метінвест і в Україні читайте в спеціальному лонгріді. Оновлення інформації – 24/7. Додавайте до закладок та діліться з друзями. Зберігайте спокій і довіряйте лише офіційним джерелам інформації.