Підприємства Групи Метінвест з перших днів повномасштабного вторгнення підтримують захисників України в межах мілітарної ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова. Цього разу нашим військовим передали обладнання, яке допомагатиме відбивати атаки ворога.

«Наше основне бойове завдання – це прикриття від проходу ворожих БПЛА типу «Шахед». Хочу від усього особового складу подякувати компанії Метінвест за те, що вона робить для всієї України і зокрема для нашого батальйону. Це вже не перша допомога – допомагають дуже багато, дуже важливим обладнанням. Сьогодні ми отримуємо дороге спеціальне обладнання, яке дозволить нам більш якісно виконувати поставлені бойові завдання», – каже командир військової частини Сергій Степанюк.

Через кілька днів в межах «Сталевого фронту» військовим передали ще одну партію обладнання та інструментарію, яку укомплектували відповідно до побажань та запитів захисників. 

«Починаємо новий рік з чергової допомоги нашим військовим. Сьогодні передаємо партію обладнання, інструментів та деяких матеріальних цінностей нашим хлопцям, які знаходяться в силах ССО. Сподіваємося, що це допоможе їм вправно виконувати свої обов'язки», – зазначає генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич.

«Цього разу ми передаємо на допомогу нашим воїнам два коптери «Mavic 3», два металошукачі, три комплекти інструментів, три домкрати підкатних і комплект зимової гуми. Також сьогодні будемо передавати сонячні панелі з модулями живлення», розповів провідний фахівець департаменту МПУ компанії «Метінвест» Ігор Литвин.

Усе передане обладнання піде Силам спеціального призначення, які виконують бойові завдання на лінії фронту від Авдіївки до району Курахового. Військові вдячні компанії за регулярну, планомірну і своєчасну допомогу.

«Зараз йде війна дронів. На фронті їх завжди не вистачає, і сьогодні знову буде передана чергова партія дронів. Ну і, оскільки техніка виходить з ладу, і її треба ремонтувати – надана допомога інструментами для ремонту даної техніки», – розповідає військовослужбовець ЗСУ Павло.

У компанії Метінвест переконані, що лише об’єднавши зусилля, можна перемогти ворога. Отож намагаються надавати комплексну і своєчасну підтримку тим, хто зі зброєю в руках боронить рідну землю від окупантів.

«Також ми продовжуємо надавати допомогу не тільки обладнанням, а ще й технікою  для фортифікації нашого регіону. Фортифікація триває», – зазначає Андрій Акулич.

Загалом з перших днів повномасштабної війни на підтримку української армії компанією Метінвест спрямовано понад два мільярди гривень.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що Метінвест став найбільшим приватним донором української армії.