З перших днів війни Група Метінвест розгорнула потужний гуманітарний фронт, у межах якого постачає громадам Донеччини продуктові набори, сучасне медобладнання, ліки, захисні споруди для військовослужбовців, комплекти спецодягу та пічки-буржуйки.

Цього разу Метінвест і Фонд Ріната Ахметова передає Покровській громаді сучасні дизельні електростанції, призначені для підтримки безперебійної роботи котелень під час відключення світла, що наразі відбувається дуже часто.

– Потужні дизельні генератори здатні забезпечувати стале виробництво електроенергії, – каже операційний директор Групи Метінвест Олександр МИРОНЕНКО. – Вони надійно зарекомендували себе в лікарнях Запоріжжя, де, наприклад, два таких генератори повністю підтримують життєдіяльність хірургічного відділення. 

Попри надвеликий попит на будь-які види генераторів, які під час війни стали приладами стратегічного призначення, компанія знайшла закордонних постачальників і швидко розв’язала цю проблему. 

– П'ять генераторів для Покровської громади придбані коштом Метінвест Покровськвугілля за участю Громадської організації «Покровська Платформа спільних дій». Чотири з них уже доставлені в Покровськ. Загальна вартість генераторів склала 5 мільйонів гривень. Це черговий етап системної допомоги, яка надається компанією громадам присутності, – зазначив генеральний директор Метінвест Покровськвугілля Андрій АКУЛИЧ.

За словами очільника Покровської МВА Сергія Добряка, надані генератори вже за декілька тижнів встановлять у великих котельнях, які забезпечують теплом мешканців Покровська. Для їх роботи також уже підготовлений матеріальний резерв у вигляді дизпалива.