Прокуратура домоглась в апеляційній інстанції призначення реального покарання хулігану, який вчинив злочин 13 років тому. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Красноармійського міськрайонного суду, яким 28-річного мешканця м. Покровська засуджено до умовного покарання за зухвале хуліганство та побиття двох людей, вчинене групою осіб (ч. 4 ст. 296 КК України).

Подія сталась у липні 2006 року. Хлопець та його двоє друзів, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, напали на незнайомого чоловіка, повалили його на землю та завдали кілька ударів дерев’яною палицею по тілу та ножове поранення в область грудної клітини. Чоловік, який прийшов на допомогу потерпілому, зазнав від нападників аналогічних тілесних ушкоджень.

Одного з нападників у 2008 році засуджено за вчинення вказаного злочину до 5 років 2 місяців за ґратами, а стосовно іншого провадження закрито у зв’язку зі смертю. У березні 2009 року Красноармійська місцева прокуратура, не погодившись з умовним покаранням для третього з хуліганів, подала апеляційну скаргу на вирок. Але, враховуючи подальше оголошення зловмисника в розшук, провадження у справі було відновлено лише у жовтні 2019 року у зв’язку з його затриманням.

Апеляційний суд визнав доводи прокуратури повністю обґрунтованими та призначив чоловіку реальне покарання – 4 роки позбавлення волі.