На початку березня у Покровській центральній міській бібліотеці імені Т. Г. Шевченка відбудеться конкурс читців «Слово Тарасове струнами б’ється». Про це бібліотека повідомляє на своєму сайті.

Мета конкурсу – вшанування пам’яті великого Кобзаря, розвиток почуття патріотизму серед творчої інтелігенції, школярів та молоді міста, активізація творчого потенціалу місцевих літераторів, залучення їх до процесів становлення та розвитку сучасної вітчизняної літератури та культури.

До участі запрошуються професійні виконавці, аматори, учнівська молодь, студенти вищих та середніх навчальних закладів міста, міських центрів творчості, учасники творчих колективів та театральних студій міста. Вік учасників – від 14 років.

Для участі в конкурсі необхідно до 1 березня подати анкету-заяву. Знайти її зразок, а також ознайомитись з положенням про конкурс можна за посиланням.

Конкурс проводитиметься 5 березня з 10.00 у приміщенні бібліотеки. Його переможці отримають змогу стати учасником всеукраїнського відкритого конкурсу читців ім. Т. Г. Шевченка «В сім’ї вольній, новій…», що відбудеться в Краматорську.