Близько 15 тисяч гривень втратили мешканці Покровська й Добропільщини, діючі за вказівками «співробітника Нацбанку» та «оператора мобільного зв’язку». Про це повідомляє Покровський відділ поліції.

До чергової частини Покровського ВП звернувся 31-річний чоловік, який поскаржився на те, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима. Встановлено, що потерпілому зателефонував незнайомець, назвався представником Нацбанку й повідомив, що щойно хтось намагався зняти гроші з його банківського рахунку. Невідомий запропонував покровчанину «захистити рахунок» і для цього назвати цифрову комбінацію, яка зараз надійде йому в смс-повідомленні. Потерпілий так і зробив, однак майже одразу отримав ще одне смс про те, що з його рахунку знято 6 тисяч 878 гривень. Чоловік намагався самостійно зателефонувати «співробітнику банка», з яким він спілкувався, але останній вимкнув телефон.

Аналогічний випадок цього ж дня зафіксували добропільські правоохоронці. До поліції звернулась мешканка Новодонецького, яка повідомила, що з її банківського рахунку зникло 7 тисяч 879 гривень.  Потерпіла зауважила, що сталося це одразу після того, як вона назвала «оператору мобільного зв’язку» цифри з смс-повідомлення, яке той надіслав для «розблокування» її телефонної сім-картки.

За обома фактами правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, яка передбачає до 3 років тюрми.

Поліцейські нагадують, що справжні працівники банків не можуть запитувати особисту інформацію у клієнтів, тому краще самостійно звертатися до банківських установ, якщо у вас виникли проблеми з вашою банківської карткою чи рахунком.